Säännöt

Korisliigamanageri on Korisliigan virallinen epävirallinen fantasiamanageripeli, jossa osallistujat kisaavat tietämyksellään johtavan korisliigatuntijan tittelistä. Pelissä kootaan korisliigapelaajista viisihenkisiä jokkueita, joiden pelaajat kerryttävät joukkuelleen pisteitä oikeiden otteluiden menestyksen perusteella.

Kierrokset

Kausi koostuu neljästä kierroksesta.

  • 1. kierros: 30.9.-5.11.
  • 2. kierros: 6.11.-22.12.
  • 3. kierros: 28.12.-3.2.
  • 4. kierros: 10.2.-30.3.

Jokaiselle jaksolle valitaan uusi joukkue, ja jaksojen pisteet lasketaan yhteen. Mahdollisia ottelusiirtoja ei huomioida pisteytyksessä, eli kaikkien otteluiden pisteet lasketaan siihen kierrokseen, joka oli käynnissä ottelun pelipäivänä.

Joukkue

Joukkueeseen kuuluu viisi avauskokoonpanon pelaajaa - yksi jokaiselle pelipaikalle - sekä kaksi vaihtopelaajaa. Minkä tahansa pelaajan voi laittaa mille tahansa pelipaikalle. Yhden kierroksen joukkueen avauskokoonpanon kokoamiseen on käytössä 50 000 euroa. Lisäksi valitaan 3 vaihtopelaajaa, joiden hintaa ei ole rajoitettu. Pelaajien hinnat julkaistaan noin viikko ennen uuden kierroksen alkua, ja seuravan kierroksen joukkue on valittava enennen uuden kierroksen alkua.

Pelaajavaihto

Managereilla on jokaisella kierroksella käytössään kaksi pelaajavaihtoa, jolla vaihtaa vaihtopelaaja aktiiviseen kokoonpanoon. Poisvaihdettu pelaaja siirtyy vaihtopelaajaksi, joka on mahdollista vaihtaa takaisin kokoonpanoon myöhemmin kierroksella, mikäli vaihtoja on jäljellä. Vaihdon jälkeen aktiivisen kokoonpanon hinta ei saa ylittää 50 000 euroa. Kallista vaihtopelaaajaa ei siis välttämättä pysty vaihtamaan kentälle ollenkaan, tai ainoastaan yhtä kalliin pelaajan tilalle. Vaihto astuu voimaan vaihtopäivää seuraavana kalenteripäivänä. Siis jos manageri tekee pelaajavaihdon 25.10., poisvaihdettu pelaaja kerryttää pisteitä 25.10. asti, ja tilalle tullut pelaaja 26.10. alkaen.

Pisteytys

Pelaajat keräävät manageripisteitä pelipaikoittain seuraavasti:
  • PG: tehoindeksi + 2 x koriinjohtaneet syötöt
  • SG: tehoindeksi + 3 x onnistuneet kolmen pisteet heitot
  • SF: tehoindeksi + 0.5 x tehdyt pisteet
  • PF: tehoindeksi + 3 x hyökkäyslevypallot
  • C: tehoindeksi + 6 x torjunnat

Tehoindeksi lasketaan samoin kuin Korisliigan tilastoissa, eli PTS + REB + AST + BLK + STL - TOV - ohiheitot. Vaihtopelaajat eivät kerrytä pisteitä. Joukkueen kierroksen pistemäärä on pelaajien pistemäärien summa.